Gratis verzending*
Gratis samples
Wat doen tegen slappe huid? Oorzaak & Oplossing

wat doen tegen slappe huid?

Oorzaak & Oplossing
Naarmate we ouder worden krijgen we helaas allemaal te maken met een slapper wordende huid zowel in het gezicht als op het lichaam.

Dit is een natuurlijk verouderingsproces van de huid. Of we dit nu leuk vinden of niet? Echter hoe snel dit proces verloopt heb je toch grotendeels zelf in de hand. Meestal wordt er gedacht dat dit grotendeels genetisch is gepaald in je DNA, echter is het slechts 15 % bepalend. De overige 85% heeft te maken met levensstijl en externe factoren. Het mooie is dus dat je er zelf invloed op kan hebben!

Er zijn tal van producten en behandelingen die de huid kunnen verstevigen, maar welke moet je nu kiezen? En wat kan je nog meer doen om het verouderingsproces en dus een slappe huid te verminderen? Ik ga je hierbij helpen.

OORZAAK

Een gezonde stevige huid bevat voldoende collageen en elastine. Vanaf je 25ste levensjaar wordt het collageen helaas steeds minder. Collageen is een vezel die zorgt voor versteviging van het bindweefsel in onze huid. Elastine is ook een bindweefsel, alleen zorgt elastine ervoor dat je huid weer de veerkracht heeft om  in zijn oorspronkelijke vorm terug te komen. Elk jaar (vanaf 25 jaar) wordt dus je collageen en elastine  geleidelijk  steeds minder waardoor je huid (bindweefsel en spieren) slapper worden. Dit zorgt dus voor een slappe huid i.c.m rimpels.

leefstijl tips

Nu je weet dat rondom je 25ste levensjaar collageen en elastine meer wordt afgebroken dan er word aangemaakt is het tijd voor wat tips om dit proces op een natuurlijke manier te vertragen.  De eerste tips hebben te maken met je levensstijl.

 • Eet gevarieerd en vermijd het eten en drinken van levensmiddelen met teveel suiker. Ook teveel natuurlijke suikers zijn niet goed voor je lichaam. Bijvoorbeeld een glas verse jus d’orange bevat vaak meer suiker dan een glas frisdrank.
 • Vermijd teveel UV-straling van de zon en zonnebank. De zon is onze vriend maar zeker ook onze vijand als het gaat om huidveroudering.
 • Rook niet. Het zal je niet verbazen dat roken het verouderingsproces versnelt.
 • Zorg voor voldoende nachtrust (7 a 8 uur)
 • Probeer zoveel mogelijk te bewegen op een dag. Een half uur wandelen elke dag is al voldoende. Meer mag natuurlijk altijd 😉
 • Vermijd stress. In de huidige tijd speelt stress vaak een grote rol , waardoor huidveroudering sneller zijn gang kan gaan.
 • Vul Collageen tekorten aan met een hoogwaardig voedingssupplement zoals : Cellics Elixer of Cellics Limitless
behandeling bij een slappe huid

Er zijn verschillende methodes  welke een slappe huid kunnen verminderen.  Iedere huid is anders en welke methode het beste is kunnen wij je natuurlijk als huidexpert altijd bij helpen. Ik noem de drie belangrijkste behandelingen welke het verouderingsproces bij een slappe huid verminderen:

 • Bindweefsel massage : De bindweefselmassage voor het gezicht is een intensieve behandeling, waarbij een stevige knijp- en roltechniek in verschillende uitvoeringen wordt gebruikt. De opperhuid wordt gepasseerd – vandaar de naam Passage Massage – en er wordt echt gewerkt op het onderliggende bindweefsel.
 • Venus Collageen Plus: De Venus Collageen Plus-behandeling combineert de krachtige MP2-technologie van multi-polaire radiofrequentie met magnetische pulsen. MP2-technologie realiseert een gelijkmatige warmte in de huid, waarmee de productie van nieuw collageen en de aanmaak van nieuwe bloedvezels worden gestimuleerd.
 • Ultrasound facelifting : Werkt op de onderlagen van de huid waarbij 1 behandeling per jaar voldoende is. Doordat de huid op deze specifieke diepten wordt verhit, reageert de huid met een verhoogde aanmaak van collageen en elastine. In de 3 tot 6 maanden na de behandeling groeit de voorraad collageen- en elastinevezels, waardoor er verstrakking en lifting van de huid ontstaat.
producten bij een slappe huid

Er zijn verschillende producten  welke een slappe huid kunnen verminderen.  Iedere huid is anders en welke product het beste is kunnen wij je natuurlijk als huidexpert altijd bij helpen. Ik noem drie dag/nachtcreme welke specifiek gericht zijn om  het verouderingsproces bij een slappe huid te verminderen:

 • PCA Skin Collagen Hydrator (Brons): Een volle 24 uurs moisturiser op basis van een combinatie van moisturisers en cacaoboter voor maximale hydratatie voor de droge en rijpe huid. Deze verzorging bestrijdt droogte en heeft uitstekende anti-oxidante voordelen.
 • Pascaud Facelift Cream ( Zilver) : Deze anti-aging verzorging bevat peptiden die direct-effect hebben op het verminderen van lijntjes en verslapping. Regestril en Matrixyl 3000 helpen de stevigheid van de huid opbouwen.
 • Forlle’d Platinum Cream (Goud): Laagmoleculair geïoniseerd platinum werkt als een schild om de huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Een breed inzetbare crème voor een droge en verslapte huid met anti-aging en anti-pigment eigenschappen. Ook een huid, die blootstaat aan veel vervuiling, zoals omgevingsfactoren, rook, uitlaatgassen of UV-stralen, heeft baat bij deze crème.

Een opmerking achterlaten

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!