Gratis verzending*
Gratis samples
Bookworms, unite! (36)
HET RECEPT BIJ RIMPELS
 
Om met de deur in huis te vallen: geen enkel potje crème
kan bestaande rimpels in één klap straktrekken.
 
Het beste recept tegen die vervelende lijntjes en groeven is eigenlijk een heel menu. Een menu bestaande uit gezonde leefgewoonten en goede producten gericht op het doel en aangepast aan je huidconditie i.c.m zo min mogelijk stress.
 
JE HEBT RIMPELS EN RIMPELS
Rimpels zijn simpelweg het gevolg van ouder worden. Daar doe je weinig aan wordt vaak gedacht.
Dat is niet helemaal waar.
 
Als het gaat om huidveroudering onderscheiden we namelijk twee processen. Enerzijds heb je de intrinsieke ( 15%) of natuurlijke veroudering van je huid. Dat merk je ongeveer vanaf je dertigste. Je huid wordt langzaam dunner en minder elastisch. Bovendien neemt uiteindelijk ook je vet- en botmassa in je gezicht wat af. Het gevolg: je krijgt rimpels en je gezicht gaat wat invallen. Dat proces ligt vast in je genen en houd je helaas niet helmaal tegen.
 
Maar dat geldt niet voor wat we de extrinsieke (85%)huidveroudering noemen. Dat proces wordt namelijk veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Deze tekenen van veroudering zijn het gevolg van onze gewoonten en leefomstandigheden. Denk aan roken, stress, voeding en alcoholgebruik. Maar ook aan chronische irritatie door verkeerd cosmeticagebruik en – heel belangrijk – blootstelling aan de zon. Aan deze rimpels is nog best genoeg te doen.
 
GEBRUIK EEN SPF
Maar liefst zeventig procent van de tekenen van huidveroudering kan op het conto van de zon worden geschreven. De allerbeste antirimpelcrème is dus eigenlijk een zonnebrandproduct. Gebruik zonnebrandcrème niet alleen als de zon schijnt, maar elke dag, het gehele jaar door, óók in de winter. Want uv A-straling gaat ook door wolken en glas heen. Zorg dus voor een product dat niet alleen beschermt tegen uv B, maar vooral ook tegen uv A, met het liefst ook voldoende antioxidanten. Kies minimaal SPF 30.
 
VITAMINE A in producten en behandelingen
 
Met zonnebrandcrème houd je nieuwe rimpelvorming tegen. Maar praat je over het verminderen van bestaande tekenen van veroudering, dan komen we uit bij o.a de vitamines. Vooral vitamine A is in de juiste vorm een effectieve huidverbeteraar. Het ingrediënt vermindert fijne lijntjes en oppervlakkige pigmentvlekken. Daarnaast weten we dat vitamine A goed werkt bij verstopte poriën, een grove huidstructuur en puistjes. De krachtigste vorm van vitamine A is vitamine A-zuur (tretinoïne). Dit is echter niet zonder recept verkrijgbaar en wordt voornamelijk voorgeschreven bij (ernstige) acneklachten. De vrij verkrijgbare vorm van vitamine A, die in cosmetica wordt gebruikt, is retinol. Ook retinol is bewezen effectief in het verbeteren van de huidstructuur. Maar het ingrediënt werkt zeer irriterend op de huid. In ‘gewone’ crèmes zit daarom altijd een vrij lage concentratie van de stof.
 
VERZORG JE HUID
Geen enkele crème kan bestaande rimpels in één keer laten verdwijnen of je gezicht weer strak trekken. Maar dat betekent nog niet dat je net zo goed niets op je huid kan smeren. Er bestaan namelijk wel degelijk producten die iets kunnen doen voor je huid, waaronder ook het ontstaan van huidveroudering vertragen en rimpels kunne n verminderen.
Laat je adviseren door een huidspecialist zoals ons. Wij hebben er voor gestudeerd en kunnen je hierdoor goed adviseren.
 
NIEUWE GEWOONTES
Rimpels en roken gaan nogal innig samen. Probeer daarom echt van de sigaretten af te blijven. Roken veroorzaakt niet alleen groefjes rond de mond, de doorbloeding van de gehele huid wordt slechter waardoor je gezicht er doffer, valer en ouder uit gaat zien.
 
Ook alcohol houdt de huid helaas weinig jong. En hetzelfde geldt voor alle andere producten met zogenaamde slechte, snelle suikers zoals gebak, snoep, witbrood of frisdranken: die kunnen bijdragen aan huidveroudering. Kies liever voor producten met een zogenaamde lage glycemische index die de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen.
 
En als je dan toch je leefgewoonten onder de loep neemt, kijk ook nog eens goed naar je huidverzorgingsritueel. Voor een frisse stralende look is het minstens zo belangrijk dat je je huid dagelijks op de juiste manier verzorgt.
 
#rimpels #skincare

Een opmerking achterlaten

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!