Gratis verzending*
Gratis samples
Donkere kringen rondom ogen

Donkere Kringen Rondom Ogen

Oorzaak & Oplossing
Donkere kringen rondom de ogen kunnen het gezicht ontsieren
Heb je last van donkere kringen onder je ogen dan word je sneller als ouder en vermoeider gezien. Dit is jammer, want donkere kringen hoeven niks met slaaptekort te maken te hebben.
Donkere kringen is een van de meest heterogene huidafwijkingen , dat wil zeggen dat er veel verschillende variaties van bestaan. Donkere kringen kunnen komen door de zichtbaarheid van bloedvaten, maar ook door pigmentatie van de huid. Erken je de oorzaak van de klacht dan is deze beter te behandelen.
OORZAAK
Verschillende oorzaken van donkere kringen kunnen zijn:
👉 Erfelijkheid, ofwel familiaire periorbitale hyperpigmentatie (FPOH). Dit is de variatie die tevens het lastigste te behandelen is. Deze vorm komt vaker voor bij mensen van hindoestaanse afkomst.
👉 Tekort aan vitamine D. Bij een tekort aan vitamine D kunnen er door de jaren heen donkere kringen onder de ogen ontstaan. Heb je tevens last van vermoeidheidsklachten en stijfheid in spieren of gewrichten? Laat dan je bloedwaarden testen op vitamine D
👉 Tekort aan vitamine B12. Een tekort aan vitamine B12 sluipt er door de jaren in. Donkere kringen onder de ogen kan duiden op een vitamine B12 tekort. Voel je je lusteloos? Laat dit dan eens controleren.
👉 Terugkerende zwellingen of ontstekingen onder de ogen kunnen uiteindelijk zorgen voor blijvende donkere kringen onder de ogen. Wij zien dit bij mensen met hooikoorts die in perioden van het jaar last hebben van jeukende of gezwollen ogen. Tevens zien wij dit bij mensen meto contactallergieen voor cosmetica.
👉 Verlies van bindweefsel. Verlies van bindweefsel kan zorgen voor volumeverlies in de ooghoeken waardoor er een diepere traangoot ontstaat. Deze verdieping van de traangoot kan donkerder ogen door de schaduw die er ontstaat.
👉Ouder worden van de huid. Bij veroudering van de huid onder de ogen kan de huid bij het onderooglid dunner worden, hierdoor schijnen bloedvaten eerder door waardoor er een donkere kring ontstaat.
👉 Verminderde doorbloeding. Een verminderde doorbloeding in het lichaam kan ervoor zorgen dat de bloedvaten die zich onder het onderooglid bevinden meer zichtbaar worden.
👉 Verminderde spoeling van de nieren. Indien de nieren niet genoeg gespoeld worden (water drinken) kan dit zichtbaar worden in afvalstoffen onder de ogen.
👉 Post Inflammatoire Hyperpigmentatie : hyperpigmentatie (pigment) kan verward worden met donkere kringen. Deze donkere kringen komen niet van de bloedvaten af, maar door een verschil in pigment tussen de gezichtshuid en de huid onder de ogen.
leefstijl tips
 • Rook niet. Het zal je niet verbazen dat roken het verouderingsproces versnelt.
 • Zorg voor voldoende nachtrust (7 a 8 uur)
 • Probeer zoveel mogelijk te bewegen op een dag. Een half uur wandelen elke dag is al voldoende. Meer mag natuurlijk altijd 😉
 • Vermijd stress. In de huidige tijd speelt stress vaak een grote rol , waardoor huidveroudering sneller zijn gang kan gaan.
 • Gebruik voedingssupplementen die de doorbloeding van het lichaam stimuleren
behandeling bij donkere kringen rondom ogen

Er zijn verschillende methodes  welke een donkere kringen kunnen verminderen.  Iedere huid is anders en welke methode het beste is kunnen wij je natuurlijk als huidexpert altijd bij helpen.

 • Bindweefsel massage : De bindweefselmassage voor het gezicht is een intensieve behandeling, waarbij een stevige knijp- en roltechniek in verschillende uitvoeringen wordt gebruikt. De opperhuid wordt gepasseerd – vandaar de naam Passage Massage – en er wordt echt gewerkt op het onderliggende bindweefsel.
 • Skinboosters Eye Mesotherapie welke gericht een cocktail van vitamines en hyaluronzuur wordt aangebracht onder de ogen om de conditie rondom de ogen te verbeteren
 • Me line dark cirkels: Gericht op de pigmentvorming rondom de ogen op basis van tranexaminezuur
 • Oogbehandeling: Een combinatie van radio frequentie en soft laser. Een unieke combinatie welke is  ontwikkeld door onze huidspecialisten
producten bij Donkere kringen

Er zijn verschillende producten  welke donkere kringen kunnen verminderen.  Iedere huid is anders en welke product het beste is kunnen wij je natuurlijk als huidexpert altijd bij helpen. Ik noem drie oogproducten welke specifiek gericht zijn om  donkerheid rondom ogen te verminderen:

 • Pascaud Eyeboost gel : Deze oogcontour gel is bijzonder werkzaam en geeft een direct effect.
 • PCA skin Eye Ideal complex : De krachtpatser bij vochtwallen en donkere kringen
 • Forlle’d Eye cream : Deze unieke oogverzorging hydrateert en voedt het delicate gebied rondom de ogen. Het verbetert de circulatie, waardoor donkere kringen en oedeem verminderen.

Een opmerking achterlaten

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!