Gratis verzending*
Gratis samples

Beste zonbescherming (video)

Dit is de beste zonbescherming factor die past bij jouw huid!

Een SPF, hoe werkt dat eigenlijk?

Fantastisch dat mooie weer. Heerlijke geuren, mooie kleuren en de meest adembenemende jurkjes worden uit de kast getrokken. Er is vrijwel niets wat op kan tegen een dag die barst van het zomergevoel. Eén nadeel, dat insmeren met zonnebrandcrème..

Zoveel dames én heren negeren het belang van een goede zonbescherming. Niet alleen denken zij dat je door het gebruik van een goede SPF niet bruin kan worden, maar zij leven ook nog eens met de gedachte dat je extra snel bruin wordt wanneer je huid eerst verbrandt. Beide zijn grote fabels en zeer schadelijk voor je huid!

Zonverbranding

Om te weten hoe een SPF werkt, is het belangrijk om te weten hoe zonverbranding in zijn werk gaat.
De straling van de zon bestaat uit verschillende soorten stralen, waaronder Ultra Violette straling (UV). Deze UV straling kun je weer splitsen in 3 verschillende onderdelen.

  • UV-A : Deze straling bereikt de aarde volledig en zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en is (in een hoge dosis) schadelijk voor de huid.
  • UV-B : Deze straling wordt deels tegengehouden door de ozonlaag rondom de aarde en dat is maar goed ook, want UV-B zorgt voor de verbranding van de huid. Daarnaast zorgt het gelukkig wel voor de aanmaak van vitamine D.
  • UV-C  :Deze straling is super gevaarlijk, maar wordt gelukkig tegengehouden door de ozonlaag en bereikt de aarde dus niet.

Teveel UV straling is schadelijk voor de huid en kan zeer vervelende gevolgen geven op zowel korte- als lange termijn. Het rood worden (verbanden) van de huid moet je zien als een soort waarschuwingssignaal. Het geeft aan dat de huid blootgesteld wordt aan teveel UV straling. Bij ernstige verbranding sterven er cellen af in de huid, waardoor je gaat vervellen. Er kunnen in extreme gevallen zelfs blaren ontstaan. Op lange termijn zorgt UV straling voor vroegtijdige huidveroudering. Dus terwijl je nu denkt te genieten van een hele dag bakken in de zon, heb je daar later waarschijnlijk erg veel spijt van. Daarnaast blijkt uit onderzoeken dat wanneer je op jonge leeftijd regelmatig verbrandt, dit de kans op melanomen (huidkanker) verdubbelt! Meer dan genoeg redenen dus om jezelf goed te beschermen, maar wat is de beste zonbescherming ?

Wat is de beste zonbescherming voor mijn huid ?

Er zijn crèmes van verschillende merken, kleuren, geuren en maten, maar één ding hebben zij gemeen: ze beschermen tegen verbranding van de zon. Maar niet ieder product beschermt je tegen huidveroudering! De beste zonbescherming zijn dus producten die beide onderdelen bevatten.

Maar welke factor is nou het meest geschikt voor jouw huidtype?

Een zonbeschermingsfactor (SPF – Sun Protection Factor) geeft aan hoe werkzaam de crème of olie is. Het gaat dan over het UV-absorberende vermogen. Met andere woorden: het geeft aan hoeveel langer je in de zon kunt zitten zonder je huid te beschadigen.
“Bij een SPF 4 kan iemand die het normaal gesproken (zonder bescherming) redt om 10 minuten in de zon te zitten zonder te verbranden, het nu (met bescherming SPF 4) 40 minuten volhouden in de zon zonder te verbranden. Als dezelfde persoon een SPF 15 zou gebruiken, zou hij 150 minuten in de zon kunnen zitten zonder te verbranden.”
Dermatoloog Dr. Velthuis

Met andere woorden: de SPF vermenigvuldigt jouw tijd die je in de zon zou kunnen zitten zonder te verbranden. Stel, je hebt een hele donkere huid en je kunt normaliter 1 uur in de zon zitten zonder te verbranden en je gebruikt een factor 10, dan is 60 minuten x SPF 10 = 600 minuten (6 uur). Je zou dan met jouw hele donkere huid dus 6 uur in de zon kunnen zitten zonder te verbranden wanneer je een zonnebrandcrème gebruikt met een SPF 10. Heb je een hele lichte huid, dan is dit uiteraard vele malen korter en zal je een veel hogere SPF moeten gebruiken om lange tijd in de zon te kunnen zitten.

Vergeet overigens niet dat de tijd die we nu uitgerekend hebben geldt voor de gehele dag! Het is dus niet zo dat je de tijd kunt verlengen wanneer je jezelf na de lunch of je duik in het zwembad nog eens insmeert. Deze tijd die bij jouw berekening past geldt wanneer je jezelf over de gehele dag blijft insmeren om voldoende bescherming te behouden. Kleding, water, zweet, aanraking en andere omstandigheden zorgen er namelijk voor dat de zonnebrandcrème die je aangebracht hebt, nooit een hele dag zal blijven zitten. Blijf het insmeren dus herhalen over de dag, zeker wanneer je een lichte huid hebt!

Pascaud zonbescherming

  • UV Defense: Een dagcreme en zonnecreme in 1 product. Optimale zonbescherming met SPF30 (UVA EN UVB) en voed de huid om huidveroudering te voorkomen. (geschikt voor alle huidtypes)
  • Sunscreenspray: Verzorgende lichaamspray welke de huid voed en optimaal beschermt tegen de zon
  • Bronzestim : Een voedingssupplement die ervoor zorgt dat je sneller en nóg egaler bruin wordt zonder dat je verbrand.

En wil je jouw summerglow nog extra versterken?

Probeer dan de BioPeeling : Een super peeling die je huid er heel gezond uit laat zien, het zorgt voor vermindering van onzuiverheden en zorgt ervoor dat je egaler bruin wordt deze zomer.

Een opmerking achterlaten

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!