Maasstraat 19, 5361 GE Grave (bij Nijmegen)

Ontdek de kracht van een gezichtsmasker

Bijna niemand zal tegenwoordig nog kunnen zeggen dat hij of zij nog nooit een masker voor de huid gebruikt heeft. En logisch ook, want ze kunnen een fantastische aanvulling zijn op de dagelijkse routine! Je vindt ze ook overal, laatst kwam ik ze zelfs tegen in de supermarkt! ‘Hydraterend masker’ stond erop. Super natuurlijk, dat supermarkten ook voor de huid willen zorgen, maar laten we dit maar aan de professionals overlaten.

Een goed masker kan namelijk een wezenlijk verschil maken tussen een reguliere huid en een huid die straalt van gezondheid. Uiteraard is er  voor iedere huidwens ook een ander masker te vinden dat specifiek op dat probleem werkt of aan deze wens kan voldoen. Juist wanneer een dergelijk product 1 à 2 maal per week wordt ingezet werkt deze optimaal.

Ik hoor je denken: “Leuk allemaal dit, maar wat betekent het nou concreet?”. Een hele logische vraag! Blijf lezen en ik vertel je precies waarom we bij Beauté zo gigantisch fan zijn van maskers!

De vragen die ons het meest gesteld worden hebben vrijwel allemaal te maken met het ouder worden van de huid. Met name rimpels, pigmentatieproblemen, roodheid, de oogzone en vochttekort zijn hierin leidend. Ik ga zo dus absoluut voor je bespreken welke maskers daarbij het beste passen. Wat ik daar zelf, als acnespecialist, nog aan toe zou willen voegen is een zuiverend masker. Niet alleen een acnehuid profiteert daar namelijk van! Vrijwel iedere huid verdient af en toe een zuiverend masker, sterker nog: vrijwel iedere huid heeft dit af en toe echt nodig! Waarom? Dat vertel ik je later. Nu eerst de maskers voor de meest voorkomende huidwensen bij Beauté.

RIMPELS

Laat ik je meteen even uit de hoge verwachtingen halen, geen enkel masker laat rimpels verdwijnen. Geloof me, zodra het wel bestaat kun je ervan uit gaan dat Beauté het heeft. Voor nu focussen we ons dus op het verminderen en voorkomen van rimpels met een masker. Mijn favoriet hiervoor: het Miracle Mask van Hydropeptide. Laat dit masker op een gereinigde huid zo’n 10 tot 15 minuten lekker inwerken en geniet van een stralende huid! Niet alleen is dit masker in staat om onzuiverheden te verminderen en de poriën te minimaliseren, maar het zit tevens tjokvol peptiden en hyaluronzuur die de huid liften, ‘opvullen’ en verstevigen.

PIGMENTATIE

Problemen met pigment zijn vaak moeilijk aan te pakken. Een masker met ophelderende werking kan daarom nét dat extra zetje geven voor een egale huid en het proces van de behandeling en thuisproducten versnellen. Mijn favoriete keus hierbij is het egaliserende Revitalize masker van PCA Skin. Hieronder breng je de Pigment Gel aan op de plekjes waar de vlekken zichtbaar zijn, voor een versterkte anti-pigment werking. Laat 5 tot 10 minuten inwerken en spoel vervolgens af. Wil je pigment nog een zetje geven? Breng dan ook na het reinigen van de huid wederom de Pigment Gel aan en vervolgens je dagelijkse routine zoals je die gewend bent.

ROODHEID

Het Balancing Mask van Hydropeptide is mijn absolute go-to masker als het gaat om roodheden. In 10 tot 15 minuten vormt dit masker een beschermende laag die de huid in balans brengt, ondanks de invloeden van stress en wisseling van de seizoenen. Stamcelextracten behouden de hydratatie van de huid terwijl antioxidanten uit het Balancing mask vrije radicalen (schadelijke stoffen) neutraliseren. Daarnaast hebben antioxidanten een boost-effect op de huid, waardoor de huid er zichtbaar stralender en gezonder uit zal zien.

HYDRATATIE

Voor mij is hier geen twijfel over mogelijk. Wil je jouw huid helpen hydrateren? Kies dan voor het Hydrating Mask van Pascaud. Dit super verfrissende masker heeft een intensief hydraterende werking in slechts 10 minuten en is geschikt voor alle huidtypen.  Naast hydrateren werkt het Hydrating Mask tevens ontzettend mooi op vermoeide huiden die toe zijn aan een opfrisbeurt. Een masker dat dus bij iedere huid heel mooi past!

ZUIVEREN

Zoals ik eerder schreef vind ik dat iedere huid af en toe een zuiveringsbeurt nodig heeft. Dat komt doordat iedere huid nou eenmaal soms wat verstoppingen heeft. Bij zuiveren denken we al gauw dat dit alleen geschikt is voor een acnehuid, maar onderschat het Purifying Mask van PCA Skin niet. Dit masker peelt, ontgift en heeft een diep zuiverende werking voor de huid van alle leeftijden en laat een glad, zacht huidoppervlak achter. Heb je soms last van ontstekingen? Dan is het Purifying Mask extra effectief door zijn bacteriedodende werking. Laat het masker 5 minuten intrekken en verbaas je over het resultaat. Let wel: bij de hypergevoelige huid is dit masker niet geschikt.

PORIEN VERFIJNEN

In november 2017 zijn de mannen op zakenreis gegaan naar Hong Kong, waar zij de grootste internationale cosmetische vakbeurs hebben bezocht: de CosmoProf. Hier werd de crème de la crème van de wereldwijde huidbranche getoond. Eén van hun vondsten tijdens deze beurs was het Crystal Mask Pack van sMTS. Dit ingenieuze masker is een mini-microdermabrasie behandeling voor thuis en heeft een fantastisch verfijnende werking op de poriën. Het is een twee-fase masker waarbij je eerst de kristallen 2 tot 3 minuten gebruikt om de huid te scrubben en vervolgens breng je het vliesmasker over de kristallen heen aan op de huid. Deze combinatie laat je 20 minuten intrekken en vervolgens spoel je de huid af met lauw water. De huid straalt en de structuur is veel gladder! Je kunt dit masker bij ieder huidtype inzetten, maar bij een hypergevoelige huid adviseer ik om de kristallen niet in te masseren, maar zachtjes op de huid te deppen.

OOGMASKER

De Collagel+ Eyepads van HydroPeptide zijn gloednieuw, maar nu al één van mijn favorieten voor de oogzone. Met deze superzachte gel pads kun je de huid van het oogcontour namelijk gigantisch hydrateren in slechts 20 minuten! Breng je Collagel+ Eyepads aan en doe gewoon lekker je ding. Of dit nou het huishouden of tv kijken is, dat maakt niets uit! Ze blijven namelijk hartstikke mooi zitten, volgen precies de vormen van jouw oogcontour en voelen zijdezacht aan. Na 20 minuutjes verwijder je de gel pads en ziet een directe opvulling van fijne lijntjes onder de ogen én de kleur van de huid ziet er helderder uit voor een stralende oogopslag.

Vragen?

Twijfel je nou of één van deze maskers bij jouw huid past? Stel dan gerust je vraag bij ons. We vinden het fijn om je een advies op maat te kunnen bieden en het kan uiteraard ook voorkomen dat een ander masker uit ons assortiment nog veel beter aansluit bij jouw wensen.

Leave a comment

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!