Gratis verzending*
Gratis samples

Allergisch voor Lanoline

Veel mensen zijn allergisch voor bepaalde ingrediënten in cosmetische producten. Dit geldt vooral voor Lanoline in foundations,poeders,make-up verwijderaars en zelfbruiners.

Lanoline wordt ook wel wolalcohol of wolvet genoemd. Het is afkomstig uit de vetproducerende klieren van de schapen. Gezien de chemische structuur is het meer een wasachtige stof dan een vet. Het bestaat voor 25 tot 30% uit water.

Probeer bij huiduitslag een beetje van de verdachte stof uit op de huid in de hals,bovenarm of de binnenkant van de elleboog. Doe dit elke dag gedurende een week om te zien of er een reactie optreedt. Als dat zo is, kijk dan op het etiket of er lanoline, wolvet of wolalcohol op staat.

Probeer producten te vinden die dit ingrediënt niet bevatten. Als er problemen zijn met verschillende producten, kijk dan of er een gemeenschappelijke ingrediënt in zit.

Mijd deze producten enige tijd om te zien of dit helpt. Zo niet, neem dan contact op met een huidspecialist. Soms houdt het probleem verband met voeding. En soms wordt een probleem veroorzaakt door een stof die eerst niet verdacht leek.

Wetenschappelijk is het niet aangetoond maar wij zien in ons instituut dat mensen die Lanoline veel hebben gebruikt meer donshaar op hun gezicht hebben. Het lijkt erop dat Lanoline dit stimuleert aangezien het afneemt als men stopt met dit ingrediënt.

Stralende groet,
Vincent van Beauté

Een opmerking achterlaten

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!