Maasstraat 19, 5361 GE Grave (bij Nijmegen)

Definitief Ontharen | IPL

Definitief ontharen
met IPL
de meest effectieve
methode

Definitief ontharen is dé manier om ongewenste haargroei te lijf te gaan. Heb je ook zo’n hekel aan scheren? Lijken de haartjes daardoor sneller en zelfs donkerder terug te komen? Dan is definitief ontharen echt wat voor jou. Bij Huidinstituut Beauté maken we daarvoor gebruik van IPL.

Definitief ontharen is dé manier om ongewenste haargroei te lijf te gaan. Heb je ook zo’n hekel aan scheren? Lijken de haartjes daardoor sneller en zelfs donkerder terug te komen? Dan is definitief ontharen echt wat voor jou. Bij Huidinstituut Beauté maken we daarvoor gebruik van IPL.

Resultaat

De terug groei van het haar wordt middels definitief ontharen vertraagd of zelfs stopgezet. IPL ontharen wordt gezien als één van de meest effectieve methoden voor definitief ontharen. Uit onderzoek blijkt dat vijftig tot zeventig procent van het behandelde haar al na een enkele sessie verwijderd is. Wij voeren deze behandelingen al jaren uit en kunnen dit beamen.

Hoe snel

Zo zien we zo’n twee weken na de tweede behandeling dat de behandelde haren makkelijker loslaten. Er ontstaan zelfs al wat kale plekken. Bij sommige mensen lijkt het haar opeens weer sneller en meer te groeien, maar dat is schijn. Dit wordt veroorzaakt door de veranderde haargroeicyclus. Door goed op te letten, kunnen er meerdere haarzakjes tegelijk worden uitgeschakeld. Daarom is het belangrijk dat je deze behandeling door een professional laat uitvoeren; die kan het beste de conditie van het haar en de huid bepalen.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is op voorhand onmogelijk te voorspellen. Er wordt vaak beweerd dat je binnen zes tot acht behandelingen klaar zou zijn, maar dat is onjuist. Dit is per persoon echt verschillend. De haarzakjes van de ene persoon zijn nu eenmaal sterker dan van een ander. Bij mannen zijn ze over het algemeen sterker dan bij vrouwen. Daarnaast is het ook afhankelijk van de zone die wordt behandeld; zo heb je bij de oksels minder behandelingen nodig als bij benen om definitief van de ongewenste haargroei af te komen.

Slapende haarzakjes

Vernietigde haarzakjes komen niet meer terug. Toch kun je na Defintief Ontharen nog donsharen ontdekken. Deze komen voort uit slapende haarzakjes. Deze zogenoemde haarfolikels kunnen in een later stadium van het leven actief worden. Dit komt dan door medicijngebruik, hormoonveranderingen of wrijving. De harde donkere haren blijven dan wel weg, maar er komen donshaartjes tevoorschijn. Dit effect zal in geen geval de IPL behandeling teniet doen.

Behandeling

IPL ontharen is een techniek die werkt via het principe van licht- en warmteoverbrenging. Dit wordt overgebracht naar de haarschacht en de follikel of te wel het haarzakje waarin het haar groeit. Door het aanwezige pigment absorbeert het haar meer warmte dan de huid. Door de warmte van de IPL flitsen wordt het haarzakje vernietigd. Het haarzakje absorbeert deze energie, waardoor deze dichtschroeit en het haar beschadigd wordt. Zo wordt de terug groei van het haar vertraagd of stopgezet, waardoor er sprake is van definitief ontharen.

Veel gestelde vragen 

Is het echt veilig? Beschadig je de huid niet.

Ja, de behandeling is echt veilig. Alleen als er een haarworteltje zit, wordt er warmte opgewekt. Dus de warmte gaat nooit dieper dan het haartje en het haarzakje.

Raken in de oksel geen lymfe- of zweetklieren beschadigd?

Het licht wordt alleen maar opgenomen door haarpigmenten. Naar andere weefsels is er geen geleiding.

Wanneer mag ik geen behandeling ondergaan?

Je mag geen definitief ontharen met IPL ondergaan indien er sprake is van:

 • Zwangerschap
 • Onwel zijn, acute infecties of koorts
 • Pacemaker of inwendige defibrillator
 • Actieve koortslipinfectie (+ 3 weken erna)
 • Gordelroos (blaasjes, jeuk en zenuwpijn)
 • Verse littekens van operaties (na 2 maanden kan het wel)
 • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • Gebruik van bepaalde medicijnen die lichtgevoelig zijn
 • Ontstekingsremmers (remmen cellen die nodig zijn om de huid te normaliseren, zoals Prednison)
 • Metalen in of net onder de huid waar we behandelen
 • Pinnen of schroeven in gewrichten en botten
 • Piercings (zullen er even uit moeten)
 • Tatoeages (kans op verbleken van de tattoo)

Waarom is ontharen bij gebruik van sommige medicijnen niet verstandig?

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor licht. Lees de bijsluiter van jouw medicijnen er nog eens op na.

Een overgevoeligheid voor sterk licht kan onder andere optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes: acne (ro-accutane, iso-tretoine, vitamine A-zalf), antidepressiva, St.Janskruid (Hypericum, merknaam bijvoorbeeld Kyra), antibiotica of penicilline.

Ontstekingsremmers (bijvoorbeeld Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen. Want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandeling om de huid weer te normaliseren.

Waarom mag je eigenlijk niet behandeld worden als je zwanger bent?

Daar zijn een paar redenen voor. Bij zwangerschap is de hormoonhuishouding dermate anders dat het effect van de behandelingen niet duidelijk wordt. De kans bestaat dat er tijdelijk meer haargroei of juist minder is. We zouden dus te veel of te weinig behandelen. Tijdens de zwangerschap kan de huid reageren op lichtbronnen met een reactie die lijkt op zonneallergie met rode jeukende bobbeltjes, of met extra pigmentvorming. Dit zou het resultaat kunnen belemmeren.

Wat gebeurt er als ik veel moedervlekken op m’n huid heb?

We proberen wel zoveel mogelijk om grote moedervlekken heen te werken. Als je een huid hebt die neigt naar de aanmaak van moedervlekken en sproetjes, is het mogelijk dat tijdelijk meer sproeten ontstaan in een oppervlakkige laag van de huid. Deze trekken vanzelf weer weg. Het kan geen DNA-beschadiging veroorzaken. De warmte komt niet boven de 72 graden Celsius.

Mag ik van tevoren epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

Tijdens de behandeling mag je niet epileren en/of harsen. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Scheren mag wel en het liefst één dag voor de behandeling zelf met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken alvorens deze af te scheren, omdat het haartje daarna terug in de huid zakt. Hierdoor kan het niet als geleiding voor het licht dienen om te worden onthaard.

Mag ik na een behandeling van de oksels deodorant op doen?

Nee, wacht daar een paar uurtjes mee omdat chemische stoffen door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen door de huid.

Behandelen jullie ook minderjarigen?

Als je jong bent, is je lichaam nog lang niet klaar met de haartjes aanmaken. Het is waarschijnlijk nog van plan (afhankelijk van je familiaire aanleg en hormoonspiegel) om veel meer haar te laten groeien op veel meer plaatsen, en het ook nog dichter begroeid te laten zijn. Het ontharen (met laser of IPL) mag medisch gezien wel zodra je je verwachte lichaamslengte hebt bereikt en/of je regelmatige cyclus hebt.

Huidinstituut Beauté
Maasstraat 19
5361 GE Grave

Contact

. Bel: 0486-437751
Neem gratis contact op
. Mail: info@verjongjehuid.nl
Antwoord binnen 1 dag
. Via Facebook
Antwoord binnen 24 uur
. Via Whatsapp
Voeg 06-15115382 toe aan Whatsapp , antwoord binnen 24 uur

 

Openingstijden

Maandag 12:00 – 21:00
Dinsdag 10:00 – 21:00
Woensdag Gesloten
Donderdag 10:00 – 21:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Maak direct een afspraak bij Huidinstituut Beauté

Afspraak maken

Wat zeggen onze klanten
Jie Sun
Jie Sun

De terechte winnaar, echt het beste huidinstituut van Nederland. Elk bezoek bij jullie is een fantastisch beleving. Deskundigheid en gastvrijheid staan bij jullie centraal.

Jullie passen jullie vakkennis op maat toe, waarna mensen stralend de deur uit gaan en met veel plezier bij jullie terug komen.

Dat is de reden waarom ik een vaste klant ben geworden van dit super huidinstituut. Echt een aanrader!

Mart Reker
Mart Reker

Wat een vakmensen in dit instituut. Het geduld, de kennis, en aankleding. Allemaal top. Kan het iedereen aanbevelen hier eens een kijkje te gaan nemen. En ze zijn ook nog eens erg goed in het lichaam verzorgen van binnenuit met fantastische voedingssupplementen. Anti-aging is nu een totaalplaatje geworden. Chapeau!

Marielle Witjes
Marielle Witjes

Eerlijk en gedegen advies om de conditie van je huid te verbeteren. Dit alles in een prachtige salon waar service en persoonlijke benadering voorop staan. Absolute aanrader!

Kathelijn van Dongen

Wat een prachtig Huidinstituut met mooie resultaten. Voor de eerste behandeling een check-up van je huid. Een paar behandelingen verder wordt er weer goed gekeken en een ‘foto’ gemaakt waardoor het resultaat duidelijk zichtbaar is.
Heb je problemen met je huid ? Dan is een bezoek aan beauté meer dan de moeite waard.

Heleen van Eert
Hele goede behandeling gehad, stralende huid naderhand. Er werd ook goed geluisterd naar mijn wensen. Echt even tijd voor jezelf, nu al zin in de volgende keer!
Danique Nijenhof

Wat is dit huidinstituut een aanrader. Mijn huid is veel voorruit gegaan na de behandelingen. Er wordt verder veel tijd genomen om de perfecte behandeling die bij je past te vinden. Er is ook goed te merken dat er veel deskundigheid aanwezig is. Beauté mag ontzettend trots zijn op zichzelf.

Meis Weursten

Ik heb erg genoten van al mijn behandelingen, Michael weet precies wat hij moet doen om jouw huid te verbeteren. Heel erg fijn, kom zeker weer.

Charlotte Grefkens

Behandelingen bij Beauté huidinstituut Grave zijn een pure en heerlijke beleving,geheel afgestemd op dat wat mijn huid op dat moment nodig heeft.
Niet alleen ik ben onder de indruk van de resultaten , mijn huid en mensen om mij heen ook! De aandacht ,passie en kundigheid het voortduren innoveren maakt Beauté tot een absolute aanrader.

Miranda op den Brouw

Ik ben zeer tevreden over deze salon, goed afgestemde behandelingen en passend advies voor te gebruiken producten.

Theo Smits

mooie locatie en expertise in huis
mensen weten waar ze over praten
adviseren je over je staat van je huid en passen de behandeling er op aan ,
zo hebben we telkens een andere uitdaging
kortom een Aanrader !!
een tevreden klant !