Pigmentvlekken in gezicht |Hoe kom ik er vanaf?

Vincent van Schijndel Blog

 

Ineens heb je ze… pigmentvlekken in gezicht . Maar hoe kom je van die vervelende pigmentvlekken in gezicht af? Beaute geeft je een aantal tips hoe je van pigmentvlekken in gezicht vermindert. Ook vertellen we hoe pigmentvlekken in gezicht ontstaan. 

Hoe ontstaan pigmentvlekken in gezicht ?

Onder invloed van de zon wordt pigment/melanine aangemaakt en en geeft ons de bruine kleur aan de huid. De bruine kleur wordt vaak gezien als mooi en geeft de huid z’n gezonde kleur. Daadwerkelijk is het bruin worden van de huid een afweer mechanisme wat zich beschermd en zich uit in melanine wat jou die bruine kleur geeft. Zonlicht is hierdoor de boosdoener voor het ontstaan van pigmentvlekken in gezicht. Delen die het meest worden blootgesteld aan zonlicht zijn ook de delen waar het eerst pigmentvlekken ontstaan , bijvoorbeeld handen en gezicht. Dit houd natuurlijk niet in dat pigmentvlekken alleen daar kunnen voorkomen. Behalve pigmentvlekken in gezicht kunnen ze ook ontstaan op andere delen van ons lichaam.Teveel pigmentvlekken geeft een verhoogd risico op huidkanker.

Pigmentvlekken in gezicht door parfum

Parfum i.c.m zon verhoogd  het melanine in de huid versnelt waardoor pigmentvlekken eerder het eindstation bereiken: de huid. Denk hierbij aan parfum in de nek spuiten, maar vergeet vooral niet parfum in cosmetica producten, reinigingsdoekjes, zonnebrandcreme’s.

Onze huid is opgebouwd uit 3 lagen:

 • opperhuid
 • lederhuid
 • onderhuids bindweefsel

De bovenste laag is de opperhuid, en deze is onderverdeeld in 5 verschillende lagen:

 1. Hoornlaag
 2. Doorschijnende laag
 3. Korrellaag
 4. Stekellaag
 5. Basaalcellenlaag

In de laatste 2 lagen wordt pigment gemaakt.

Wanneer worden pigmentvlekken in gezicht zichtbaar?

In de regel treden pigmentvlekken in gezicht op als je ouder begint te worden, daarom worden pigmentvlekken ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Maar het is daarom niet per definitie dat je alleen pigmentvlekken in gezicht  kan krijgen als je ouder wordt. Dit kan namelijk ook al op jonger leeftijd gebeuren. Het is dan ook geheel afhankelijk van o.a. de genetische opbouw van je huid, hoeveel blootstelling je aan UV-straling hebt gehad en cosmetica gebruik. Pigmentvlekken zijn opstapelingen van melanine zoals eerder genoemd. Als melanine zich gaat ophopen op een specifieke plek op je huid dan ontstaat er een pigmentvlek.

In eerste instantie is dit niet met het blote oog zichtbaar, maar bij ons bij Schoonheidsinstituut Beauté beschikken wij over een high-tech Multi Analysis Center ofwel MAC huidanalyse genaamd. De MAC huidanalyse is een objectieve huidanalyse, die doormiddel van een foto met ingestelde parameters berekent hoe het met je huidconditie gesteld is. Met deze MAC huidanalyse zijn we instaat om de zonneschade van je gezicht d.m.v. een foto weer te geven. Op de foto zijn de zichtbare pigmentvlekken in gezicht weergegeven, maar ook de “onzichtbare” pigmentvlekken. Deze “onzichtbare” pigmentvlekken in gezicht zijn nog niet zichtbaar omdat deze zich dieper in de huidlaag bevinden. Naarmate je ouder wordt; je huid dunner raakt en je huid meer blootstaat aan de UV-straling worden deze pigmentvlekken in gezicht steeds groter en zichtbaarder.

De MAC huidanalyse is GRATIS. Een afspraak maken kan telefonisch en per mail.

Hoe kan ik zelf pigmentvlekken in gezicht verminderen?

Thuisverzorging

 • UV defence (SPF 30 en hoger) : een goede bescherming tegen UVA en UVB straling, dit om pigmentvlekken in gezicht in de toekomst te voorkomen! Wij adviseren hiervoor de UV-Defense (hydraterende dagcreme) en  Sunscreenspray die meer dan 96% van het UVA en UVB licht filtert. Zowel de UV-Defense als de Sunscreenspray beschermen tegen huidveroudering en verbranding; is 100% parfum-, kleurstof en parabeen vrij en is geschikt voor alle huidtypen (ook voor kinderen).
 • 24 hours creme : De 24-Hour Creme is een dag- en nachtcreme die het bestanddeel Morus Nigra (Moerbei) bevat. Moerbei vermindert en beschermt de huid tegen pigmentvlekken en voorkomt bovendien afbraak van collageen.
 • Bronzestim: je kunt je huid niet alleen van buitenaf beschermen tegen UV-straling, maar ook van binnenuit. Hiervoor is de Bronzestim ontwikkeld. Een voedingssupplement die de huid beschermd tegen de gevolgen van UV-straling en de bruining van de huid bevordert.
 • Cover creme : pigmentvlekken camoufleren. Hiervoor adviseren wij de Covercream uit hun foundationrange. Deze medische   camouflerende covercream is speciaal ontwikkeld voor ieder die zijn of haar storende onzuiverheden (pigmentvlekken) wil bedekken, een gezonde teint wil hebben of voor ieder die zijn huid met een total sunblock (factor 100) wil beschermen tegen (UV-licht). De huid blijft wel ademen , wat een normale foundation niet doet.
 • Innovative Serum bevat sterke anti-oxidanten en o.a. Indiase Kruisbes om pigmentvlekken te voorkomen en de negatieve invloeden van de zon, roken en stress tegen te gaan. Het serum dient 2 maal daags op de huid aangebracht te worden
Welke behandeling zijn er om pigmentvlekken in gezicht te verminderen?
 • Wij beschikken over verschillende peelings om zonneschade en pigmentvlekken tegen te gaan.
 • U kunt kiezen voor een milde behandeling met een peeling afsluitend met een herstellend masker voor de huid.
 •  De meeste effectieve peeling en behandeling tegen zonneschade en pigmentvlekken is de Professional Peeling ofwel TCA peeling genoemd. In de volksmond wil het nog weleens de “chemische peeling” genoemd worden. Onze peeling is totaal niet chemisch en bestaat uit puur biologische bestanddelen en is volledig veilig.
 • Microdermabrasie
Ultieme behandeling tegen pigmentvlekken in gezicht?

De TCA peeling bestaat uit een voorbereiding van 10 nachten met speciale ampullen die de huid voorbereiden op de behandeling. Tijdens de behandeling van 1 uur voelt u tijdens het opbrengen van de peeling gedurende 2 tot 4 minuten een intens warm gevoel op uw huid. Direct daarna wordt de huid gekoeld en voelt de huid strak, maar ontspannen aan.

Na een paar dagen zal de huid gaan vervellen en laat de huidlaag waar zich de zonneschade en pigmentvlekken bevinden los en komt er daaronder een mooie nieuwe huid te voorschijn. Soms volstaat 1 behandeling al, maar meestal worden meerdere behandelingen geadviseerd.

 • Sowieso moet je na de peeling uitsluitend de geadviseerde thuisproducten gaan gebruiken. Ook als u deze TCA Peeling niet ondergaat zijn de 24-Hour Creme en de Innovative Serum de middelen om effectieve thuis de huid te beschermen tegen pigmentvlekken en om zichtbare pigmentvlekken te verminderen. De behandelingen worden door een ervaren en getrainde schoonheidsspecialiste /arts uitgevoerd. Tevens kunt u alle producten ook bij ons bestellen in onze webshop. Voor afspraken of vragen kunt ons altijd bellen of mailen.