Retinol Sensitive | PCA Skin

Retinol Sensitive | PCA Skin

Vitamine A voor de gevoelige huid

Dit product werkt op de tekenen van huidveroudering bij de gevoelige huid, zelfs op rosacea. Retinol wordt diep in de huid getransporteerd dankzij het gepatenteerde OmniSome delivery systeem terwijl Inflactin, ceramiden en haverextract de meest gevoelige huid kalmeert.

________________________________________________________________________

PCA Skin is…. 

Niet online te koop , maar wel verkrijgbaar in ons instituut

Internationaal bekend om het oplossen van huidproblemen

Vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen

Bekend van o.a. van Oprah Winfrey en Vogue

Retinol Sensitive | PCA Skin

Retinol Sensitive

Dit product werkt op de tekenen van huidveroudering bij de gevoelige huid, zelfs op rosacea. Retinol wordt diep in de huid getransporteerd dankzij het gepatenteerde OmniSome delivery systeem terwijl Inflactin, ceramiden en haverextract de meest gevoelige huid kalmeert.

Het gebruik van retinol heeft bewezen de dikte van de epidermis te verbeteren. Retinol werkt vergelijkbaar als retinoïdezuur maar dan zonder zichtbare irritatie. De veranderingen in de huid na
het gebruik van retinol zijn vergelijkbaar met die van retinoïdezuur, maar dan zonder irritatie. De veranderingen stimuleren de groei van de fibroblasten, verminderen MMP, stimuleren collageen en onderdrukken de activiteit van pigmentcellen.

VOORDELEN…

Vermindert de tekenen van huidveroudering

Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid

Zelfs toepasbaar bij rosacea

Kalmeert de huid

Wetenschappelijk bewezen werking

Retinol Sensitive | PCA Skin

Een kleine hoeveelheid in de avond aanbrengen na reiniging. I.v.m de krachtige werking van retinol beginnen met twee keer in de week. Als dit goed gaat langzaam opbouwen naar iedere avond. Geeft het teveel irritatie? Dan weer afbouwen maar hierna weer langzaam opbouwen tot elke avond. Irritatie en een branderig gevoel is normaal na gebruik van retinol. Bij het aanbrengen merk je niets maar na 1 a 2 dagen begint de werking voelbaar te worden. Probeer rondom de ogen te vermijden i.v.m opzwelling de volgende dag. Belangrijk is om dit product enkel in de nacht aan te brengen!! Tevens is een goede zonnebrand ten zeerste aan te raden om overdag te gebruiken.

Huidtype: Gevoelige huid en rosacea
Inhoud: 30 ml
Verpakking: tube
Actieve ingrediënten:

0,1% Retinol (vitamine A); wordt omgezet tot retinoïdezuur in de huid. Vitamine A stimuleert het verfijnen van de huidstructuur en stimuleert een zuivere huid met een gelijkmatige huidskleur.

Niacinamide : een sterk en kalmerend anti-oxidant die positieve effecten op de huid heeft. Het helpt bij het verminderen van vochtverlies en verbetert de barrierefunctie. Dit is uiterst belangrijk voor een heldere,gelijkmatige huidskleur. Aanvullend helpt niacinamide bij het verminderen van de gelijkheid en roodheid van de huid en geeft over het geheel een jeugdige uitstraling.

Hexylresorcinol; geeft een gelijkmatige huidskleur en kalmeert de huid.

Inflacin; een gepatenteerd cosmetische werkstof die bewezen heeft ontstekingsreacties bij huidveroudering te verminderen.

Ceramide NP; ondersteunt het vernieuwen van de beschermende laagjes van de huid en vormt een barriére tegen vochtverlies, geeft langdurige hydratatie en beschermt de huid tegen negatieve factoren van buitenaf.

Avena Sative (haver) Kernal Extract; voorziet de huid van krachtige polyphenolen die de huid kalmeren en verzachten terwijl gevoeligheid vermindert wordt.

Bisabolol; vermindert ontstekingsreacties en irritatie terwijl de huid wordt gekalmeerd en de soepelheid wordt hersteld; ook wordt de huid beschermt tegen stress door omgevingsfactoren.

PCA Skin al 25 jaar pioniers op het gebied van huidverbetering

PCA Skin werd 25 jaar geleden opgericht door schoonheidsspecialiste Margaret Ancira. Ze ging een partnerschap aan met artsen om een medisch georiënteerde verzorgingslijn te ontwikkelen. De medische wereld en de beautywereld waren nog twee zeer gescheiden gebieden. PCA Skin was eigenlijk het begin van de medische esthetiek. Margaret was een pionier op dit gebied en noemde het bedrijf Physicians Choice Arizona, daar staat PCA oorspronkelijk ook voor. Het bedrijf groeide in de loop der jaren tot over de grenzen van Arizona en dus werd zo’n zeven jaar geleden de naam veranderd in Physicians Care Alliance. PCA Skin heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt en inmiddels heeft dit merk verkooppunten in meer dan 50 landen en verovert nu ook Nederland!

PCA Skin Filosofie

PCA Skin is sinds de start als bedrijf actief in de gezondheidszorg, met als doel een gezonde huid te ondersteunen en huidaandoeningen als een gevoelige huid, acne, hyperpigmentatie en een ouder wordende huid te behandelen want een gezonde huid is een mooie huid. Om dit te bereiken hebben we ons erop toegelegd om wetenschappelijke technologisch hoogstaande innovaties in huidverbeteringsproducten te brengen. Daarnaast is opleiding een heel belangrijk speerpunt van de PCA-filosofie. We willen de meest recente en hoogwaardige informatie overbrengen aan de professionals die werken met onze producten.” Kortom PCA SKIN combineert gezondheid, beauty en de wetenschap om iedere unieke formule te ontwikkelen zodat er een oplossing komt voor uw huidprobleem.

PCA Skin Productontwikkeling

Opleiding is dus een belangrijke pijler voor PCA Skin, maar ook voor productontwikkeling is een essentiële rol weggelegd binnen het bedrijf. PCA Skin doet geen dierproeven en alle producten worden getoetst aan de strenge richtlijnen die gelden in de branche. De range huidverbeteringsproducten en professionele behandelingen zijn divers en bevatten hoogwerkzame ingrediënten zoals verschillende zuren, een zeer stabiele vorm van retinol (vitamine A), vitamine E, verschillende peptiden, groeifactoren en SPF’s van hoge kwaliteit. Tijdens het selecteren van de ingrediënten staat het respect voor dieren en mileu bovenaan. Dit is mede waardoor PCA SKIN producten vrij zijn van synthetische kleurstoffen en geurstoffen, minerale oliën, petrolatum en lanoline. Het resultaat is een gezondere, jongere en mooiere huid.

Trots zijn we ook op de zonnelijn. Deze ‘sunscreens’ geven een zeer hoge gecombineerde UVA- en UVB-bescherming. De producten zijn getest en goed bevonden voor de strenge instantie FDA en erkend door de Skin Cancer Foundation. De geavanceerde producten hebben een dubbele bescherming tegen vrije radicalen, waardoor ze bescherming bieden tegen zowel huidkanker als tegen voortijdige huidveroudering.

Het optimaliseren van resultaten

Kortom de professionele Peelings van PCA Skin zijn veilig voor alle huidtypes en geven al binnen één week een heldere gladdere huid met een jongere uitstraling. PCA Skin Professionals zijn getraind om te bepalen welke combinatie van serums met ingrediënten als retinol, vitamine C, peptide en antioxidanten veilig is voor jouw huid. Deze actieve werkzame bestanddelen spelen een belangrijke rol om huidverbetering van binnenuit te stimuleren. Met deze methode is het echt mogelijk om de huid op een resultaatgerichte manier te behandelen. Dit komt vooral omdat de actieve ingrediënten tot diep in de huidcellen doordringen.

PCA Skin

Facebook Comments