Maasstraat 19, 5361 GE Grave (bij Nijmegen)

Help! Ik heb een paraffine verslaving

HELP IK HEB EEN PARAFFINE VERSLAVING…

 
Dit is wat ik regelmatig constateer bij mensen tijdens een huidscan. En het zit een meer producten dan je zou denken.
 
Maar wat is een paraffine verslaving nou precies?
Een paraffine verslaving is net zoals iedere verslaving. In dit geval is het een huid die niet meer zonder minerale olie kan. Zoals bijvoorbeeld vaseline en het ingrediënt paraffine Liquidum.
 
Deze vetten lossen de natuurlijke huidvetten op en de huid maakt geen nieuw talg meer aan omdat de huid als ware lui is geworden. Er is genoeg genoeg vet aanwezig op de buitenkant waardoor de huid zelf minder of geen talg meer aanmaakt.
 
Op het moment dat je stopt met het gebruik van dit soort producten/ingrediënten gaat de huid droger aanvoelen en in plaats van dat men de huid van vocht voorzicht, grijp je liever terug naar deze vette producten.Het duurt minstens een maand tot zes weken om van deze verslaving af te komen.
 
Als men lang deze producten/ingrediënten heeft gebruikt kan de huid juist een reactie geven bij het gebruik van producten met hogere en betere werkstoffen. Je ervaart in het begin dat de huid er juist slechter en geïrriteerde uit gaat zien en dit is soms moeilijk te bevatten. Echter is het wel noodzakelijk om een mooie huid uiteindelijk terug te krijgen.
 
Dus de doorzetter wordt uiteindelijk beloond met een huid die minder glimt, schoon en rustig is en goed verzorgd is met de juiste producten. De verwaarloosde huid moet wennen aan goede verzorging en moet gestimuleerd worden om zelf weer talg te produceren, zeker als de huid maanden/jarenlang behandeld is met producten op basis van minerale oliën, vaseline, Lanoline of siliconen olie.
 
Ben je benieuwd hoe we jouw huid in topconditie kunnen maken? Neem dan contact met ons op en onderga een uitgebreide huidscan.
Klik op de link voor meer info:

Leave a comment

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!