Maasstraat 19, 5361 GE Grave (bij Nijmegen)

Couperose

Couperose is een onschuldig huidprobleem. Maar dat wil niet zeggen dat je er geen last van hebt.  Zorgt de couperose voor een knalrode neus, dan kun je je daar flink onzeker door voelen. En ook die – op het eerste gezicht misschien zelfs schattige – plekjes op je wangen, kunnen voor ongemak zorgen.  Niet alleen psychisch, maar ook fysiek. Couperose plekjes kunnen jeuken, tintelen of juist branderig aanvoelen. Laat onze huidprofessional er naar kijken en wij zorgen ervoor dat al deze klachten verleden tijd zijn.

Heb jij ook rode vlekken in je gezicht? Is het couperose of toch rosacea? Het is belangrijk omdat eerst te constateren. Bij Huidinstituut Beauté zien onze specialisten dat meteen. Je kunt het zelf ook herkennen. Heb je naast de rode vlekken ook last van rode bultjes, puskoppen en zwellingen – dan heb je geen couperose, maar rosacea. Lees er hier meer over.

Couperose is een gevolg van huidveroudering. De oppervlakkige aders in het gezicht zijn slapper geworden, waardoor ze verwijden en zichtbaar zijn. Vanaf je dertigste kun je zo al kleine plekjes zien. Met de jaren wordt dat meer. Het is geheel onschuldig. Erfelijkheid speelt hierbij ook een rol. Is het een kwaal die in de familie vaker voorkomt, dan is de kans groot dat je er ook last van krijgt. Overmatige zonblootstelling, temperatuurschommelingen, alcoholgebruik en het chronisch smeren van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven kunnen het proces versterken. Let hier dus mee op.

Als je niets doet, verandert er niets. Couperose gaat niet vanzelf over. De situatie kan stabiliseren. Maar als er plekjes zichtbaar zijn, dan trekken ze niet meer weg. Dat kunnen we wel realiseren met verschillende behandelingen. Bij Huidinstituut Beauté kiezen we voor de Bio Peeling of Couperose Coaguleren.

Klik op de behandeling voor meer informatie.

Bio Peeling: de volledig biologische peeling op basis van algen, Muntolie-, Melisse- en Calendula- extracten verbetert de bloedcirculatie en de talgproductie. Meteen na de Bio Peeling zie je resultaat.

Couperose Coaguleren: onze specialist gaat met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt vervolgens warm, waardoor het bloed stolt en het plekje als het ware verdampt.

Kom je er niet uit? Stuur een bericht!