Acne behandeling

Zeg dag tegen Acne…

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er zijn verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er een acne behandeling is om acne te bestrijden. Wij maken samen met jouw een plan van aanpak om te kijken welke acne behandeling het beste bij je past.

Acne begint meestal in de puberteit. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht en is hierdoor niet in 1 acne behandeling op te lossen.

Wat is Acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan.

De huid produceert meer een dikkere huidsmeer of talg. Als je te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacterieen die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkel en puistjes.

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat de specialist dit doen. De oorzaak, ernst en manier van een acne behandeling is bepalend voor het resultaat. Eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de soort acne behandeling. Wij kunnen  de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

Acne behandelingacne behandeling

Soorten acne behandeling